انواع سنسور یخچال فریزر و ساید بای ساید


از آنجایی که برخی از مواد غذایی شرایط نگهداری خاص خودشان را دارند و در دمای محیط خراب می‌شوند، باید آنها را در یخچال و در یک دمای مناسب قرار دهید.  سنسور یکی از قطعاتی است که به تنظیم دمای یخچال کمک می‌کند و علاوه بر آن وظیفه اصلی این قطعه کنترل کردن دمای یخچال است. سنسور یخچال با کنترل دما از خراب شدن بقیه قطعات و در نتیجه یخچال جلوگیری می‌کند. سنسور نقشی اساسی و مهمی در سلامت و طول عمر یخچال ایفا می‌کند پس آشنایی با آن و دلایل خرابیش اهمیت زیادی دارد.

سنسور یخچال چیست؟

سنسور نوعی ابزار است که کمیت‌های فیزیکی مثل رطوبت و دما را به کمیت‌های الکتریکی تبدیل می‌کند.  در درون یخچال قطعات و اجزایی تعبیه شده است که همه در کنار یکدیگر به عملکرد درست یخچال و تولید سرما کمک زیادی می‌کند. سنسور ها نوعی قطعه  است که مقیاس‌های متفاوتی را  اندازه گیری می‌کند و اطلاعات لازم را برای کنترل کردن یخچال جمع آوری می‌نماید.

سنسور یخچال نوعی مبدل محسوب می‌شود که برای اندازه گیری و سنجش دما و رطوبت استفاده می‌شود و سپس داده‌ها و اطلاعات به دست آمده را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌‌کند. سنسور‌های دما طبقر نوع خروجی خودرو به دو دسته سنسور‌های آنالوگ و سنسور‌های دیجیتال تقسیم می‌شود. البته در یخچال‌فریز‌های جدید انواع دیگری از سنسور‌ها وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

انواع سنسور یخچال فریزر و ساید بای ساید چه چیز‌های هستند؟

همانطور که گفتیم انواع متفاوتی از سنسور برای یخچال فریز‌های جدید و ساید بای ساید وجود دارد. این سنسور‌ها عملکرد بخش‌های مختلف یخچال تحت نظارت خود قرار می‌دهند و آن را به نمایش می‌گذارند. انواع مختلف سنسور  یخچال فریزر شامل موارد زیر می‌شوند:

سنسور برای دمای داخلی یخچال

وظیفه این سنسور گرفتن اندازه دمای داخل یخچال است. اگر دما از اندازه تنظیم شده بالاتر برود، سنسور دمای داخلی یخچال نوعی سیگنال به کمپرسور می‌فرستد که تا کمپرسور روند خنک نمودن درون یخچال را آغاز کند و این عمل را تا زمانی ادامه می‌دهد که  تا دمای یخچال به دمای مورد نظر برسد. در این زمان که دما به اندازه تنظیمات رسیده است با ارسال پیامی از کمپرسور می‌خواهد که دیگر سرما تولید نکند تا یخچال بیش از حد خنک نشود.

سنسور دمای فریزر

این سنسور دمای داخل فریزر را اندازه گیری می‌کند و این سنسور نمی‌گذارد دمای فریزر از حدی که خودتان در تنظیمات مشخص کرده‌اید، پایین تر و یا بالا‌تر رود. این سنسور با این کار عملکرد فریز را کنترل نموده و از خراب شدن بقیه قطعات جلوگیری می‌کند.

سنسور دمای محیطی یخچال

سنسور دمای محیطی داخلی یخچال یکی دیگر از انواع سنسور یخچال فریزر است. سنسور دمای محیطی وظیفه اش مانند سایر سنسورها اندازگیری دما و اطلاع به برد است.  تا برد ولتاژ وارد شده در کمپرسور را طبق آن تنظیم کند.

سنسور دیفراست یا یخ زدایی

کامه دیفراست در اصل معنی برفک زدایی یا یخ زدایی می‌دهد و یخچال‌های نسل جدید همه سنسور دیفراست یا یخ زدایی دارند تا نگذارند برفک و یخ درون یخچال جمع شود. سنسور دیفراست یا یخ زدا باید بر میزان دمای هیتر یخچال نظارت کند تا عملیات حذف یخ‌ها به درستی انجام شود و زمانی که عملیات به اتمام رسید، هیتر را از کار بیندازد.  عملکرد این نوع سنسور یخچال از آسیب و صدمه به اپراتوار یخچال جلوگیری می‌کند.

سنسور درب یخچال

این نوع سنسور زمانی که فراموش می‌کنید درب یخچال را ببندید یا زمانی که درب یخچال را آرام میبندید ولی بسته نمی‌شود، با به صدا در آوردن نوعی بوق یا روش نمودن یک چراغ، شما را از این قضیه مطلع می‌کند تا دمای گرم وارد یخچال نشود و غذا‌ها سالم بمانند.

سنسور آب ریز

سنسور آب ریز ( دیسپنسر) بیشتر برای یخچال‌هایی که  است که آب و یخ را با هم دارند. در این سنسور آب ریز (دیسپنسر ) وقتی یک لیوان زیر دیپسنسر آب قرار میگیرد، آب و یخ با هم به درون لیوان می‌ریزند؛ زیرا این سنسور با شناسایی لیوان اجازه ریختن آب و یخ را صادر می‌کند.

سنسور دمای کمپرسور

سنسور دمای کمپرستور این وظیفه را دارد که از گرم شدن بیش از حد مجاز کمپرسور یخچال جلوگیری کند. این سنسور  زمانی که دمای کمپرسور از حدی فرا تر رفت، با خاموش کردن آن از خرابی تجهیزات یخچال جلوگیری می‌کند.

سنسور در یخچال فریزر و ساید بای ساید چه نقشی دارد؟

سنسور یخچال باعث می‌شود که دما در قسمت یخچال و فریزر  در یک اندازه ثابت بماند و تغییری نکند.  برای مثال در صورتی که شما دمای یخچال را بر روی 3 درجه تنظیم کنید، اگر این دما از اندازه تنظیم شده بالاتر ویا پایین تر بیاید سنسور این تغییر دما را به اطلاع برد یخچال می‌رساند تا دما را  به حالت اولیه‌ای که تنظیم کردید، در سریع ترین زمان ممکن برگرداند. سنسور ساید بای ساید هم دقیقا همین نقش را دارد

خطا های که به خرابی سنسور رابط دارند

برای خراب شدن هر نوع سنسور یخچال  یک کد خطای متفاوتی وجود دارد که برخی از آنها به شرح زیر است

  • ارور 6 E این موضوع را نشان می‌دهد که سنسور محیطی یخچال فریزر خراب شده است.
  • ارور 13 E نشان دهنده خراب شدن سنسور دما و رطوبت در قسمت داخل یخچال است.
  • ارور 24 E به شما می‌گوید سنسور دیفراست یا یخ زدایی فریزر بخاطر خرابی نیاز به تعمیر یا تعویض دارد.
  • ارور 1 E آسیب دیدگی و خرابی سنسور دمای محیطی فریزر را به شما اطلاع می‌دهد.
  • ارور 2 E زمانی بروز پیدا می‌کند که سنسور دمای محیطی یخچال خراب شود.
  • ارور 4 E یعنی سنسور دیفراست یا یخ زدایی فریزر دچار آسیب شده است.
  • ارور 5 E و 25 E یعنی سنسور دیفراست یخچال شما بدلیل خرابی باید عوض شود.

متن سربردلایل خراب شدن سنسور یخچال گ خود را وارد کنید

دلایل خرابی سنسور یخچال می‌توانند بسیار متفاوت باشند و بسیاری از آنها به دلیل استفاده نا‌درست ما از یخچال است. فراموش نکنید خرابی سنسور،  بقیه قطعات یخچال را هم خراب می‌کند و یخچال را به مرور زمان از کار می‌اندازد.  دلایل خرابی سنسور یخچال شامل موارد زیر می‌شوند:

  • آسیب دیدن ترموستات و ایراد پیدا کردن اجزای آن
  • باز ماندن درب یخچال در طولانی مدت
  • گردش نکردن هوا به دلیل خراب شدن بخشی به نام دیفراست
  • برفک گرفتن قسمت درونی یخچال
  • مناسب و تنظیم نبودن دمای یخچال

فروش تخصصی انواع سنسور توسط آفرین سرویس

آفرین سرویس یکی از مراکز خرید و فروش سنسور است که در این زمینه‌ فعالیت‌های زیادی دارد.  فروش تخصصی انواع سنسور توسط آفرین سرویس به صورت تک و عمده صورت می‌گیرد. همچنین امکان ارسال کالا از سمت آفرین سرویس به نقاط مختلف ایران وجود دارد. برای خرید سنسور یخچال با قیمت مناسب و در بهترین کیفیت حتما به آفرین سرویس مراجعه کنید.

سخن نهایی

در این مقاله انواع سنسور‌های یخچال را به شما گفتیم و برای مثال آموختید سنسور درب یخچال چه زمانی ارور می‌دهد و هر ارور نشانه چه چیزی است. با خواندن این مقاله تفاوت‌های سنسور آب ریز ( دیسپنسر) را با سنسور دمای فریزر می‌آموزید و می‌فهمید که برای مثال سنسور دمای داخلی یخچال فریزر چیست و چه گونه عمل می‌کند. فهمیدن عوامل خرابی سنسور  تا حدود زیادی باعث جلوگیری از این اتفاق  و درنتیجه کارکرد بیشتر سنسور یخچال می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *